LZ2KAJ

До 1959 Габровски окръг е в състава на Търновски окръг – и дейността на радиоклуба е да създаде и там такива клубове:

LZ2KAJ  – Градски радиоклуб

Радиостанцията е открита през 1956 г. с предавател построен е Търновския радиоклуб. Отговорник на станцията  е Бонка Колева.

Отборът на радиолуба в Трявна след окръжно състезание по радиотелеграфия 1960 г.: От ляво прави: DX .Стефан, Петко Малчев, Костадин, Фьодор Анастасов, Приведен в средата е Георги Михайлов „бай ГЕЦ“ н-к на радиоклуба по това време, В ляво е Бонка Колева, + DX YL.

PENTACON DIGITAL CAMERA

(Снимката бе предоставена от Георги Михайлов  от личния му архив, като началник на щатния радиоклуб в гр.Трявна )


10 Responses to LZ2KAJ

 1. Димо Михалев Димов says:

  Снимките са от личният ми архив и са публикувани без изричното ми съгласие . Моля да бъдат премахнати ! Това е моя интелектуална собственост и на никого не съм давал разрешение да бъдат публикувани .

  • lz3ai says:

   Съжалявам за недоразумението, Димо. Снимките са предоставени от друг радиолюбител без никакви бележки за собствеността.
   Премахнах ги.
   73!

   Тони

 2. Димо Михалев Димов says:

  Благодаря Тони ! Много си изряден и точен . За причините за това можем да говорим на друго място . Може и по моят скайп . Имам и други материали , които мога да предоставя за LZ2KAJ включително и снимка от апаратния дневник от 70-те години . Разбира оригиналът на дневника се съхранява при мене . Скайпа ми е със инциала LZ2DIM . При добро желание от твоя страна като поговорим мога да ти предоставя и още снимки . Пари не търся ! Нито нищо друго . Единствената молба ми е да ми кажеш от къде излязоха снимките . Знам на кого съм ги давал с изричното предупреждение , че са само за тяхно лично ползване без право да бъдат показвани на друго място . Ще ми бъде приятно да ми гостуваш на скайпа . За сега 73 ! Благодаря за вниманието и извинявай за отнетото време . До скоро и в ефира .

 3. Димо Михалев Димов says:

  Не ми се обади кой ти изпрати снимките . Между другото на инциала на LZ2KAJ в гугъл видях и другите снимки от моя архив . Ако също са инсталирани от тебе да бъдат премахнати ! Нямам желание някои да правят помен с чужда баница . Не се обади и да обсъдим някои неща . Мога и по подробна информация за тези години да предоставя за работата на клуба през това време . Ако не се обадиш проблемът няма да е мой . Ще се загуби доста информация за нещата през тези години . За сега премахни и тези снимки ако са от тебе ! 73

 4. lz3ai says:

  Димо, ще ме извиниш, но не мисля нито да се забърквам в някакви интриги, нито да създавам нови. Не знам какви са мотивите да не публикуваш тези снимки, но няма проблеми и уважавам желанието ти – както виждаш, веднага ги премахнах. Във всеки случай това е история и очаквахме не само никой да протестира, а дори и още хора да помогнат в отразяването й, с още снимки и статии. Идеята, поне по мое лично мнение е чудесна и затова и се включих и аз в реализирането й. Времето не ми достига и не поглеждам често какво се случва тук, Това е причината да ти отговоря едва сега. А Гугъл не ми е подвластен, ако се виждат някакви снимки там и те са от тези, които премахнах, с времето ще изчезнат според това какви алгоритми са зададени на търсачката. Ако става дума за други снимки – може да ги премахне само който ги е публикувал. Ако наистина искаш да предоставиш някаква подробна информация, направи го. По възможност на български и на английски – сайтът е двуезичен. Ще публикувам статията от твое име и без редакции. Но такива желание до момента изявиха много хора, а реално действие – нито едно. Не виждам кой и какви проблеми има, има единствено една прекрасна идея и работа покрай нея, която трябва да се свърши.

 5. Димо Михалев Димов says:

  До сега за премахването на снимките един път благодарих . За да продължим нататък трябва да побликуваш инциала и името на радиолюбитела , който ги е изпратил . По закон си длъжен да го направиш . Това един радиолюбител ми го изпрати не върши работа . И моля това забравих не мога да го намеря нека бъде твое оправдание . За сега всичко добро и чакам точният отговор . За да продължим доброто начинание и добрите отношения нека да бъдем точни и работим според закона . Другите неща нататък не те интересуват и ще бъдат мой проблем .

 6. Стефан Кръстев says:

  ГОСПОДИН Димов,
  Снимките са предоставени в елекртонен вид от бай ГЕЦ, бивш началник радиоклуб в гр.Трявна. Именно Вие сте му ги дали в елекртронен вид, с изключение на една ,на която има дата – тя е от личните снимки на бай Гец, и той тъйкато не можеше да я направи в електронен вид – я снима с GSM апарата си. На нея снимка Вас Ви няма. Поставянето на всичките фотографии имаше за цел да се предизвика положителна реакция на всички свързани с дейността на Тревненския радиоклуб от създаването му през 1956 до към времето когато Габрово се отделя като отделен окръг. Друго – на тези сниимки се вижда най-добре един от предавателите произведени в Търноския радиоклуб /серия от 13 броя/ с цел създаване на нови клубни станции на територията на окръга, тогава включващ и сегашната Габровска област. Сайта все още не официално ,така да се каже „обнародван“ – не обявен пред радиолюбителската общност и е все още в процес на разработка, все още се събират материали,фотографии,обобщава се историята от различни източници и се обработва. Има още много работа. Надявахме се за съдействие и мислехме , че чрез бай Гец ни подадохте ръка – но за съжаление ,не било така.
  Създаването на тази страница има за цел да се събере на едно място цялата история на Търновския радиоклуб,да се разкаже за ентусиазма и всеотдайността на активистите и щатните работници прз периода от 1952 /инещо малко преди тая дата/ и до към 80-те години на миналия век, за това, че в повечето време е водещ клуб в стараната, че е подготвил много специалисти, за това, че благодарение на цялата съвкуност от дейности и НИЕ сме станали радиолюбители и се радваме на най-великото хоби на света.
  Искрено казано , очаквахме именно от ВАС ГОСПОДИН Димов , да възвърнете младежкия си ентусиазъм и да разкажете за своя радиолюбителски живот, а край това и за живота на радиолюбителите в Трявна.
  Разбира се Ваше право е направите каквото си искате с историята.
  Колкото до фотосите в Гугъл – те са изтеглени автоматично от роботите на системата гугъл и може да изчезнат след време, като ги няма на страницата от която са ги засмукали.
  Съжалявам и поднасям моите извинения за създаденото неудобство,

 7. lz3ai says:

  Няма такъв закон, който да ме задължава да пиша при снимката кой ми я е изпратил. Ако ми цитираш конкретния член и закон, ще го спазя.

  Кой и как е създал файловете в цифров вид е записано в EXIF информацията на файловете. Авторските права принадлежат на автора на снимките. Ако авторът има писмено споразумение с теб дори не е нужно да има твое съгласие, за да бъдат публикувани. Не съм се опитвал да разбера кой е автор на снимките, тъй като не вярвам да има подобно писмено споразумение, тогава не се изискваха такива неща.

  Ако искаш да помагаш – помагай. Ако не искаш – поне не пречи.

  До момента всичко, което си постигнал с твоето отношение е празна страница за LZ2KAJ.

  Няма да влизам в полемики тук – нито съм такъв човек, нито това е някакъв форум. Като администратор бих могъл да изтрия всички коментари, но нека е ясно защо е празна страницата на този радиоклуб, да не бъдат обвинявани хората, които се трудят да събират тази информация.

 8. Димо Михалев Димов says:

  Е най после излезе от къде е камъчето . Мене това ме интересуваше . Той имаше категоричната забрана да публикува тези снимки . Можеше да да се съберем и да напишем подробна история за клуба заедно тъй като е бил преди мене и знае неща ,които не са били в мое присъствие . Колкото до това че е бил председател на клуба не исках да го изтъквам но той пое председателството от моя милост . Колкото до закони и точки намери и прочети закона за интелектуалната собственот . Аз също бих желал да помогна за тези неща . Същтноста ми беше да разкрия кой е нарушил моите изисквания. Към вас нямам никакви притенции . Оснаналото е моя работа . Не се притеснявяайте но поне питайте . Сраницата няма да е празна . Бай Гец отдавна не се появяа за да попълним годините които са били преди моето присиствие в клуба . Това което знам по приказки отдруги хора ще го спомена . Нямам намерения да преча . Тъй като истината излезе на яве . Блгагодаря на всички ! Обещавам след време да напиша някои неща и още снимки от LZ2KAJ по времето когато съм бил там . 73 !

 9. LZ4GE says:

  Е и от надувките кой печели не ми е ясно?!
  Не мога да открия и фото със LZ2BK – един изключителен Човек и Радиолюбител!
  Е аз пък не искам потупвания и медали:

  http://old.postimg.org/gallery/gfbp0o6u/
  http://old.postimg.org/gallery/oqhconzq/
  http://old.postimg.org/gallery/qycsfgba/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.